Holcim Romania estimeaza ca va inregistra o crestere de aproximativ 90% a vanzarilor de betoane in acest an, comparativ cu 2005, se arata intr-un comunicat al companiei. Cresterea volumului de vanzari se datoreaza, in principal, furnizarii de betoane in noi locatii precum si cresterii volumului de proiecte in domeniul rezidential si industrial.

Compania opereaza statii proprii de betoane in Arad, Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare, Timisoara si Targu Mures.

„Anul acesta am livrat betoane pentru proiecte diverse: ansambluri rezidentiale, cladiri de birouri, hipermarketuri si mall-uri, hale de productie, statii de alimentare si tratare a apei si spatii industriale.

Proiectele de constructii in cele sase orase au crescut atat in volum, cat si ca numar, Cluj-Napoca fiind orasul care a inregistrat cel mai mare volum de vanzari”, a declarat Mircea Tusinean, director regional Betoane si Agregate Nord, Holcim Romania.

Holcim Romania, parte a grupului elvetian Holcim, detine in prezent trei fabrici de ciment in Turda, Campulung si Alesd, 15 statii de betoane si patru statii de agregate. Compania are in prezent aproximativ 1.300 angajati.

Compania elvetiana este unul dintre liderii mondiali in productia de ciment, betoane si agregate (nisip si pietris) si in servicii aferente industriei materialelor de constructie, fiind prezenta pe piata in peste 70 de tari, pe toate continentele.