Manuela Plapcianu, fostul vicepresedinte al HVB Tiriac Bank, a fost numita in functia de director general al Bancpost si il va inlocui pe George Michelis care si-a anuntat retragerea, incepand cu data de 1 ianuarie 2007, se arata intr-un comunicat al institutiei bancare remis HotNews.ro. Numirea va intra in vigoare la inceputul anului 2007.

Anterior, Manuela Plapcianu a ocupat functia de vicepresedinte al HVB Tiriac Bank si director al Directiei Retail din cadrul HVB incepand din anul 2003. In data de 27 octombrie, Banca Nationala a Romaniei a aprobat numirea Manuelei Plapcianu in calitatea de membru al Consiliului de Administratie al viitoarei Unicredit Tiriac Bank.

Aceasta a mai activat in cadrul Citibank Romania, in functia de director retea teritoriala, si la ABN AMRO Romania, unde a detinut pozitii manageriale in cadrul directiilor vanzari de grup.

Manuela Plapcianu este inginera, absolventa a Institutului Politehnic din Bucuresti si a obtinut diploma de Master of Business Administration la Universitatea Seattle.

Bancpost si-a inceput activitatea in 1991. In al treilea trimestru al anului, valoarea activelor companiei a crescut la aproape 1,9 miliarde de euro, fata de 1,73 miliarde de euro in primele sase luni ale acestui an.

In ultimii ani, banca a implementat o noua platforma IT, si-a modernizat si extins reteaua teritoriala, ajungand la un numar de 210 unitati pana la sfarsitul anului, a introdus pe piata o serie de produse si servicii si a implementat modelul de business al Eurobank EFG.

Institutia de credit este controlata in proportie de 77,56% de catre grupul elen Eurobank.