Circulatia rutiera pe Valea Oltului este blocata pe un singur sens, marti seara, intre Sibiu si Ramnicu Valcea, in urma unor alunecari de teren.

Potrivit corespondentului nostru, la Km 207, foarte aproape de localitatea Brezoi, pe sosea au cazut 1 500 m cubi de blocuri uriase de stanca.

Incidentul s-a produs in jurul orei 17.00 si initial au fost blocate ambele sensuri de mers. Ulterior, s-a reusit degajarea unui fir.

Reprezentantii Drumurilor Nationale Valcea spun ca numai maine, pe lumina, vor putea sa-si dea seama cat de grava este situatia si ca, probabil, vor cere ajutorul pirotehnistilor pentru a degaja drumul de stancile cazute de pe versanti.

Traficul fusese deviat pentru scurt timp din localitatea Vestem, pe DN1 Sibiu- Fagaras-Brasov dar restrictia a fost ridicata. Cei care nu sunt nevoiti sa circule pe Valea Oltului sunt sfatuiti sa ocoleasca DN 7.

Utilajele de interventie incearca sa degajeze drumul dar munca lor este ingreunata de conditiile meteo si de faptul ca este noapte.

Prefectul judetului Valcea, Anuta Handolescu, a declarat la Antena 3, ca stancile au blocat o zona unde, pana acum, nu s-au produs alunecari de teren.