A aparut numarul 6 din publicatia bilunara "euROpeanul" distribuita si editata, intr-un tiraj de 100.000 de exemplare, de Ministerul Integrarii Europene. Ziarul, un proiect Chelgate-EurActiv-Directa este disponibil in gari, la agentiile de voiaj, in trenurile InterCity, la prefecturi si la centrele de consiliere pentru cetateni.

Numarul 6 este si ultimul al euROpeanului. Timp de trei luni, publicatia a incercat sa aduca subiectele legate de apropiata integrare in Uniunea Europeana mai aproape de cetatenii Romaniei. Semnalele pe care editorii ziarului le-au primit de la cititori au fost dintre cele mai incurajatoare, nenumarate felicitari si multumiri fiind primite de Minister pe adresele de contact ale ziarului.

In acest ultim numar, presedintele Traian Basescu explica, in exclusivitate pentru cititorii euROpeanului, cum se vad de la Palatul Cotroceni aspectele importante ale aderarii.

Analistul Sorin Ionita, director al Societatii Academice Romane, raspunde la intrebari legate de chestiunile urgente inaintea aderarii, gradul de informare despre UE in Romania, precum si despre calitatile viitorilor euro-parlamentari care vor reprezenta Romania in legislativul European.

Tot aici aflam cum, cu idei indraznete si putin curaj, unii tineri romani au reusit in scurt timp sa dezvolte afaceri profitabile intr-o piata deloc prietenoasa si mereu in schimbare, renuntand la a mai fi angajati si pornind pe cont propriu. Romanul care va ocupa functia de comisar European pentru multilingvism, ne spune cum va resimti industria din Romania efectele aderarii.

Aflam si cum arata momentul aderarii pentru cativa dintre cei care l-au facut posibil: ministrul integrarii europene, Anca Daniela Boagiu, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele, si ministrul de externe, Razvan Ungureanu.

Paginile euROpeanului gazduiesc si salutul adresat Romaniei in prag de aderare de catre patru dintre cei mai importanti oameni cu care ne vom intalni din ce in ce mai des dupa 1 ianuarie 2007: vicepresedintele executivului European, Margot Wallstorm, sefa agriculturii europene - domeniul cel mai ‘dureros’ pentru Romania, Mariann Fischer Boel, seful celui mai mare partid din

Parlamentul European, Hans-Gert Poettering si actalul reprezentant al Comisiei Europene in Romania, Donato Chiarini.

Pentru ca ziarul si-a propus sa fie cat mai aproape de cetateni, realizatorii sai au fost in permanenta legatura cu cei carora le este destinat: o adresa postala, dar si una electronica (europeanul@chelgate.ro) au fost la dispozitia cititorilor pentru intrebari care si-au gasit raspunsurile in paginile ziarului, alaturi de raspunsuri la intrebarile primite de Ministerul Integrarii Europene la linia verde „Alo, Europa!”.