Plenul Senatului a respins, miercuri, cu 50 de voturi impotriva si 37 pentru, motiunea simpla pe tema privatizarii CEC, semnata de parlamentari ai PRM si PSD. Partidul Conservator anuntase deja ca nu va sustine motiunea, pentru ca nu poate fi impotriva privatizarii CEC, adaugand ca transferul proprietatii de la stat la domeniul privat reprezinta un semnal de normalitate.

Potrivit Radio Romania Actualitati, semnatarii motiunii cer oprirea vanzarii CEC catre OTP Bank din Ungaria sau catre National Bank of Greece. Motiunea simpla are insa un caracter de recomandare adresata executivului.

22 decembrie, ziua in care vor fi depuse ofertele finale pentru CEC

Guvernul aprobase in sedinta de saptamana trecuta forma finala de privatizare a CEC, termenul de depunere a ofertelor finale ale celor doi concurentii fiind 22 decembrie a.c..

Conform deciziei luate de Executiv, pretul va fi singurul criteriu de departajare in cursa pentru CEC. Autoritatile au dreptul sa opreasca oricand procesul de privatizare daca ofertele financiare primite sunt considerate nesatisfacatoare, potrivit strategiei de privatizare.

Semnarea contractului va avea loc in termen de 30 de zile de la data la care executivul va aproba pretul tranzactiei.