Platformistii s-au intalnit miercuri cu grupurile de initiativa judetene pentru infiintarea Partidului Liberal Democrat, stabilind principiile care vor guverna activitatea partidului, dar si ideile principale ale statutului, ale programului politic si ale celui economic.

Theodor Stolojan a declarat ca demersurile de inregistrare a PLD la Tribunal vor incepe "cat de curand", dupa ce Gheorghe Flutur a precizat ca au fost stranse deja 40.000 de semnaturi in acest sens.

Printre zonele care au contribuit cel mai mult la adunarea de sustinatori au fost mentionate Neamt, Valvea, Suceava si Bucuresti.

Gheorghe Flutur a anuntat miercuri ca din structura PLD vor face parte presedintele, un presedinte executiv cu atributii organizatorice si de coordonare a vicepresedintilor, intre 7 si 14 vicepresedinti, Consiliul Reprezentantilor Nationali, Curtea de Onoare si Arbitraj, comisii de specialitate si organizatii specifice (de tineret, de studenti etc.).

Printre practicile mentionate de platformisti se numara alegerea organelor de conducere prin vot uninominal, infiintarea de organizatii pana la nivelul sectiilor de votare, eliminarea prevederilor legate de excludere sau alegerea vicepresedintilor pe domenii de specialitate si pentru coordonarea unor regiuni

Valeriu Stoica a facut publice principiile dupa care se va ghida PLD.

Acestea privesc recunoasterea curentelor de opinie interne, transparenta in activitatea organizationala, comunicarea, posibilitatea ca orice cetatean interesat, chiar daca nu e membru PLD, sa prezinte proiecte de rezolutie politica, eliminarea conflictelor de interese si a relatiilor clientelare, evaluarea liderilor pe baza programelor prezentate de acestia in momentul alegerii etc.

Platformistii au subliniat faptul ca beneficiaza de sprijinul a 28 de parlamentari si au declarat ca nici unul dintre liderii de opinie din grup nu s-a decis pentru ce functie va candida la primul congres al PLD.