Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis, miercuri, cererea de revocare a arestarii preventive a lui Vadim Benyatov, unul din cei patru arestati in dosarul privatizarilor, si inlocuirea arestarii cu interdictia de a nu parasi tara, relateaza NewsIn.

Procurorii au facut deja recurs impotriva acestei decizii iar consultantul international Vadim Beyatov va ramane in arest pana la judecarea recursului.

Decizia este surprinzatoare in conditiile in care, in urma cu doua zile, instanta suprema decisese ca Mihai Donciu si Dorinel Mucea, acuzati de tradare prin transmiterea de secrete de stat, si consultantii internationali Stamen Stancev si Vadim Benyatov Don, acuzati de spionaj in dosarul privatizarilor strategice, sa fie cercetati in continuare in stare de arest.

In acelasi caz, sunt vizati fostul ministrul al Economiei, Codrut Seres si ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, Zsolt Nagy.

Ancheta in acest dosar a fost declansata dupa ce Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a primit o sesizare in legatura cu existenta unei grupari de criminalitate organizata, constituita in jurul lui Stanchev, consultant al unei societati bancare internationale.

Seres a fost interceptat de SRI in 2005 iar monitorizarile releva raporturile directe dintre acesta si Stamen Stanchev, precum si aranjamentele de culise privind privatizarile Electrica Muntenia, Hidroelectrica, Romaero, Avioane Craiova, Romtelecom, Posta Romana.