Mercedes a dezvaluit una dintre noutatile absolute cu care se va prezenta la Detroit, la Salonul Auto din Ianuarile. Masina este un concept superpremium care poarta numele de Ocean Drive si este un decapotabil cu patru usi, construit pe platforma modelului S Class. Sub capota decapotabila poarta cel mai mare motor al germanilor, un V12 pe benzina.

Cei de la Mercedes declara ca nu se grabesc sa trimita masina in productie, insa „cu acest model vrem sa raspundem unui public exclusivist care isi doreste o limuzina decapotabila”.

Designerii conceptului nu au fost obligati sa lucreze dupa specificatiile inginerilor. Au avut libertatea sa deseneze decapotabila combinand elementele brandului Mercedes inntr-un stil cu totul personal. A rezultat un concept cu totul special, Ocean Drive pare un diamant slefuit impecabil. Germanii spun ca masina este cea mai eleganta si confortabila decapotabila produsa vreodata.

Ocean Drive se distinge prin grila fata mult mai mare ca la modelele de serie, iar farurile si stopurile sunt construite pe sistem LED. Caroseria este vopsita in doua tonuri de culoare. Plafonul este construit din material textil de culoare neagra, iar constructorii spun ca este capabil sa acopere pe cei patru ocupanti ai masinii intr-un timp foarte si fara zgomot.

Conceptul dispune de toate sistemele de siguranta dezvoltate de Mercedes, iar la interior poarta o inventie dezvaluita cu aceasta ocazie. Un sistem de incalzire si clima numit AIRSCARF, care circula aerul cald sau rece, dupa tipul conditiilor atmosferice, de la nivelul capului ocupantilor masinii.