Un numar de 17 romani care se intorceau de la munca, din Germania, au fost raniti intr-un accident rutier in Austria, joi dimineata, la ora 4.00. Autocarul in care se aflau 46 de muncitori, apartinea firmei Eurolines si venea de la Munchen cu destinatia Bacau. Cei mai multi dintre raniti au fost deja externati, pentru ca au suferit rani usoare. Totusi patru persoane, ranite grav, sunt inca spitalizate in Austria.

Potrivit companiei de transport, careia ii apartinea autocarul, incidentul s-a produs din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, in special a poleiului. Autocarul a derapat din cauza carosabilului umed si a intrat in santul de pe partea dreapta a autostrazii.

Noua dintre pasagerii care au suferit rani usoare au fost deja externati, relateaza NewsIn.

Managerul Eurolines a declarat ca un alt autocar a ajuns la locul accidentului pentru a aduce in tara persoanele care se aflau in autocar. Persoanele care vor sa afle informatii despre cei aflati in autocar pot suna la 021 3160890 interior 101.

Grupul Eurolines este format din aproximativ 16 firme cu activitati diverse, de la agentie de turism, transport de marfa si de persoane, leasing auto sau taximetrie.

Eurolines opereaza cu autocarele proprii curse regulate externe catre 78 de destinatii din Germania, Spania, Belgia, Olanda, Elvetia, Cehia si Ungaria.

In topul destinatiilor externe se situeaza orasele Madrid, Munchen, Paris, Sttutgart, Bruxelles, Barcelona, Berlin si Frankfurt. Cele mai multe bilete de autocar s-au vandut pentru Germania, Spania si Franta.