Cel mai feroce politician britanic, opozant al aderarii Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana este subiectul unui reportaj realizat de BBC la Bucuresti.

Nigel Farage, liderul Partidului Independentei din Marea Britanie s-a deplasat la Bucuresti la invitatia Guvernului Romaniei, a vizitat o piata de alimente din Bucuresti, s-a intretinut cu colindatorii si i-a transmis unei chivute ca o asteapta la Londra, fiind convins ca romanii vor lua cu asalt Marea Britanie dupa 1 ianuarie.

Prezent intr-una din pietele aglomerate ale Bucurestiului, Nigel Farage a gasit exact ce cauta: un macelar transand un porc pe o buturuga, actiune ce contravine total normelor igienice ale Uniunii.

“Orice idee potrivit careia oamenii astia vor putea respecta cele peste 90 de mii reguli obligatorii, e un nonsens”, spune Farage pentru BBC.

"Conteaza mult pentru Marea Britanie pentru ca nu vom juca dupa aceleasi reguli. La 1 ianuarie, intram intr-o uniune politica cu Romania....si cu siguranta nu avem multe in comun, sau avem?"

Reporterul BBC relateaza despre traditia taierii porcului de Ignat si despre modul in care taranii prezic viitorul in organele godacului: o splina mare inseamna iarna lunga iar o inima plina de sange indica un an prosper.

Politicianul britanic face la randul lui predictii: prosperitate pentru toti functionari publici din Romania, despre care Farage spune ca sunt pro aderare numai pentru ca vor capata slujbe bine platite la Bruxelles. Restul va avea parte numai de saracie.

Liderul Partidului Independentei din Marea Britanie e convins ca mii de romani vor lua drumul Angliei, dupa aderare tarii noastre la UE.

Citeste articolul complet pe BBC News On-line