Ericsson si Redback Networks Inc. au semnat acordul definitiv prin care Ericsson preia actiunile Redback la 25 USD per actiune, suma finala fiind aproximata la valoarea de 1,9 miliarde USD.

Redback are ca clienti peste 700 operatori in mai mult de 80 tari si da de lucru unui numar aproximativ de 800 persoane, incluzand aici si cei 500 ingineri angajati in cercetare-dezvoltare.

Cincisprezece din primii douazeci de operatori de telefonie de pe tot globul folosesc tehnologie Redback, printre produsele oferite aflandu-se si ruterele broadband ce administreaza servicii IP de date, voce si video.

"Combinarea tehnologiei de rutare inteligenta a Redback cu sistemele noastre IMS (IP Multimedia Subsystem), de transport optic si acces broadband, pune pe Ericsson in pozitia de lider pe solutii IP complete, atat pentru operatorii ficsi cat si pentru cei mobili" aprecieaza Carl-Henric Svanberg, presedinte si CEO Ericsson.

Dupa finalizarea tranzactiei, Redback va deveni o subsidiara complet detinuta de Ericsson si se va constitui intr-un element cheie pentru solutiile si platformelor de rutare IP ale companiei.