Pasapoartele electronice pentru cetatenii romani vor fi puse in circulatie incepand cu data de 1 septembrie 2007. Hotararea a fost luata de Executiv in sedinta de guvern de miercuri prin modificarea actului normativ care prevedea ca termen pentru introducerea pasapoartelor electronice 1 ianuarie 2007.

Guvernul a modificat si hotararea privind stabilirea formei si continutului permiselor de sedere si ale documentelor de calatorie care se elibereaza strainilor.

Potrivit comunicatului guvernului, actul normativ stabileste ca si strainii care au obtinut o forma de protectie in Romania pot primi documentele de calatorie electronice.

Pentru confectionarea acestora, ca si in cazul pasapoartelor electronice pentru cetatenii romani, este abilitat Secretariatul General al Guvernului, prin RAAPPS, in calitate de producator, sa organizeze procedura de licitatie , in conformitate, cu prevederile legale privind achizitiile publice.

Forma si continutul pasapoartelor electronice pentru strainii care au obtinut o forma de protectie in Romania vor fi cele stabilite prin HG nr. 1251/2006 pentru aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii nr. 122/2006 privind azilul in Romania.