La sedinta de Guvern de joi, s-a decis acordarea sprijinului financiar producatorilor agricoli din sectorul vegetal, zootehnic, al imbunatatirilor funciare si al organizarii sistematizarii teritoriului.

Ordonanta de Urgenta prevede ca Sprijinul financiar se acorda numai acelor activitati care nu sunt finantate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala, Fondul European Piscicol, fonduri structurale si de coeziune. Sursa de finantare se asigura anual din bugetul national, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale(MAPDR).

Documentul creeaza cadrul pentru aplicarea tehnologiilor moderne si participarea competitiva a producatorilor agricoli pe piata europeana.

In acest sens, ordonanta va permite sa se acorde in continuare un sprijin financiar pentru diversificarea productiei, precum si pentru dezvoltarea filierelor in sectoarele de legume si fructe proaspete, de plantatii pomicole si viticole, de legume produse in serele incalzite, de industrializare a legumelor si fructelor, de tutun, hamei, plante medicinale si sectorul de produse zootehnice, in vederea dezvoltarii zonelor rurale si protejarii mediului.

Institutia responsabila pentru implementarea sprijinului financiar este MAPDR prin Agentia de Plati si Interventie in Agricultura si, dupa caz, prin Directiile pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala judetene.