Salariile angajatilor din sectorul bugetar vor fi majorate, anul viitor, diferentiat pe categorii de personal, in lunile aprilie si octombrie 2007, in medie anuala cu 7,5%. Premierul Tariceanu a anuntat vineri la finalul sedintei de Guvern ca angajatii din invatamant vor beneficia in luna aprilie 2007 de o crestere salariala cu 7% si de o alta majorare cu 15% in luna octombrie.

Premierul a precizat ca sunt cele mai importante cresteri salariale reale: "Romania a cunoscut o crestere economica sanatoasa in ultimii doi ani, iar inflatia a coborat sub 5%. Cresterile salariale au tinut cont de aceste elemente de natura economica, dar majorarea salariala trebuie sa mearga mana in mana cu cresterea competitivitatii", a subliniat premierul Tariceanu.

Potrivit anuntului facut de premier si salariile personalului contractual din sectorul bugetar, mai exact ale functionarilor publici si ale personalului auxiliar judecatoresc vor fi majorate cu 7% in luna aprilie si cu 11% in luna octombrie 2007.

Si angajatii din sanatate vor beneficia de o majorare cu 7% in luna aprilie si cu 14% in luna octombrie 2007.

Pentru politisti este prevazuta o crestere salariala de 3% in luna aprilie si de 2% in octombrie 2007, iar diplomatii vor beneficia de o majorare cu 5% in luna aprilie si cu 8% in octombrie. Salariile militarilor vor fi majorate, de la 1 ianuarie 2007, cu 14,5%.

Efortul financiar pentru majorarile salariale in 2007 este estimat la circa un miliard de lei. In sectorul bugetar lucreaza in prezent aproximativ 1,2 milioane persoane.