Presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a anuntat ca ii va da in judecata pentru calomnie si difuzare de informatii false pe Vladimir Tismaneanu, presedintele Comisiei prezidentiale pentru studierea comunismului si pe Horia Roman Patapievici, membru al Comisiei si presedinte al Institutului Cultural Roman.

"M-au insultat, au difuzat minciuni despre biografia mea. Au scris ca eu sunt criminal impotriva umanitatii si poet de curte", a explicat Vadim Tudor justificand decizia de a-i da in judecata pe Tismaneanu si Patapievici.

Presedintele PRM a mai precizat ca va aduce la judecata mii de oameni insultati de scrierile lui Patapievici despre poporul roman.

Vadim Tudor a mai declarat ca prin "aberatia" lui Basescu de a condamna regimul comunist, s-ar anula si certificatele de nastere si cele de casatorie si actele de proprietate si diplomele scolare fiindca toate au fost eliberate de un regim ilegitim, purtandu-i stampilele si antetul Republica Populara Romana sau Republica Socialista Romania.

Si presedintele ICR a anuntat ca il va actiona in justitie pe Corneliu Vadim Tudor pentru "injurie" si "amenintare cu agresarea fizica" si s-ar putea sa extinda actiunea si impotriva deputatului PRM Daniela Buruiana, aratandu-se indignat de manifestarile huliganice ale acestora in Parlamentul Romaniei, in timpul citirii declaratiei presedintelui Romaniei de condamnare a regimului comunist din Romania.