Roman Abramovici, 40 de ani, este o "tinta" speciala a publicatiilor britanice si nu numai. Inaintea Craciunului, The Observer a publicat un interviu exclusiv cu patronul lui Chelsea.

"Nu vom mai investi atit de mult in transferuri. Este timpul sa promovam tinerii care invata jocul in academia noastra de fotbal", spune Abramovici.

Atitudinea sa poate fi considerata o reactie la criticile pe care le-a primit de-a lungul timpului din partea gruparilor rivale din Anglia: "Prin preturile pe care le practica, Chelsea a blocat toata piata. Nu mai poti cumpara niciun jucator la un pret rezonabil".

In urma cu o luna, UEFA a publicat o atitudine de asemenea dezaprobatoare care nu il viza direct pe Abramovici, dar il evoca... "Sunt oameni atit de bogati incit nu au ce face cu banii. 5 cluburi din Anglia au fost cumparate de asemenea miliardari. Fotbalul nu se afla pe directia buna!"

The Observer a vrut sa stie daca achizitionarea atacantului Sevcenko de la Milan a fost dorinta antrenorului sau o idee a sa. "Ultimul cuvint in materie de transferuri il au managerii sportivi. Nu as putea sa ma implic in recrutarea unui fotbalist pe care antrenorul nu il doreste!", declara Abramovici.

De altfel, patronul rus defineste astfel relatia sa cu Jose Mourinho: "Nu suntem prieteni. Dar relatia noastra este suficient de calda. Am un mare respect pentru el".

Din punctul de vedere al lui Roman Abramovici, banii au un rol important in fotbal, dar nu sunt cel mai important lucru. Nu isi doreste ca Chelsea sa joace neaparat intr-o Superliga Europeana, cum imagineaza marile cluburi ale continentului - proiect ce incearca sa tina departe UEFA si legile ei restrictive.

Si explica: "Nu stim cum ar arata o asemenea competitie. Si nu poate fi comparata cu campionatul englez! Cind am intrat in fotbal, am spus ca dupa ce cistig un titlu sau doua, ma opresc. Dar, credeti-ma, astept fiecare meci cu o si mai mare nerabdare! Fotbalul in Anglia este fascinant!"

Poate si de aceea recunoaste: "Sunt foarte dezamagit cind Chelsea pierde. Nu prea pot suporta".