Adversara Stelei din Cupa UEFA, FC Sevilla a fost desemnata cea mai buna echipa din Spania in anul 2006 in urma rezultatelor obtinute in acest an calendaristic. Andaluzii au disputat 37 de partide in 2006, obtinand 25 de victorii, 4 egaluri si pierzand doar de 8 ori.

Astfel, Sevilla a totalizat 79 de puncte si are un golaveraj de 72 de goluri marcate si 41 primite, fiind urmata in aceasta ierarhie de FC Barcelona cu 76 de puncte, Real Madrid, 73 de puncte si Valencia cu 64 de puncte.

Atacantul Sevillei, Frederic Kanoute este pe primul loc in clasamentul pentru trofeul Gheata de Aur, acordat jucatorului cu cele mai multe goluri din toate campionatele europene. Kanoute, golgheter in campionatul Spaniei cu 14 goluri, a acumulat in acest top 28 de puncte si il depaseste cu jumatate de punct pe norvegianul Daniel Nannskog, de la Stabaek.

Sevilla conduce si in clasamentul realizat de Federatia Internationala pentru Istoria si Statistica Fotbalului cu 308 puncte, fiind urmata de AC Milan (276 puncte) si AS Roma (269 puncte). Aceasta ierarhie este realizata in urma rezultatelor obtinute in ultimele 12 luni, ultima luna luata in calcul fiind noiembrie.

Steaua ocupa in acest clasament locul 26, cu 194 de puncte. Cea mai bine clasata formatie din Romania este Rapid, aflata pe locul 6, cu 254 de puncte.