In ciuda faptului ca noutatile auto ale acestor zile se pot numara pe degetele unei singure maini, japonezii de la Toyota au avut, se pare, impresia ca ziua de 25 decembrie este momentul perfect pentru prezentarea oficiala a conceptului pe care il vor prezenta la Salonul de la Detroit.

Si totusi, nu putem considera noul prototip hibrid al niponilor un cadou in adevaratul sens al cuvantului din cauza faptului ca infatisarea sa dinamica i-ar putea speria foarte usor pe copii. Numele sau oficial este FT-HS, unde acronimul HS vine de la Hybrid Sport, si prefigureaza, cel mai probabil, noua generatie a legendei Supra.

Viitorul model sportiv de serie este una dintre bornele pe care Toyota vrea sa le atinga in incercarea de a "hibridiza" intreaga gama proprie.

Motorul aflat sub capota acestui concept cu adevarat interesant este un V6 de 3.5 litri pe care l-am vazut si sub capota lui Lexus GS 450h dar care scoate acum 400 de cai si permite parcurgerea distantei 0-100 km/h in doar 4 secunde. In randurile celor de la Toyota persista insa un dubiu.

Avand in vedere ca Statele Unite reprezinta principala piata de desfacere, cat de viabil este peste ocean un model sportiv care sa nu dispuna de un V8 adevarat, asa cum este noul concept nipon? Raspunsul vine din performante: nu conteaza atat timp cat V6-le actual da clasa unor V8-uri supraalimentate.

Pe langa motorizare, aspectele interesante ale lui Toyota FT-HS sunt reprezentate de formele inedite ale scaunelor anterioare si de faptul ca structura caroseriei poate glisa intre un coupe sportive si un cabriolet elegant.

Se pare ca versiunea de serie a modelului Supra, pe care conceptul FT-HS il prefigureaza, va costa in SUA intre 30 si 40 de mii de euro.