Traian Basescu a promulgat, miercuri, legea bugetului de stat si cea a bugetului asigurarilor sociale, ambele pe anul 2007. Actele normative au fost adoptate de Parlament in 19 decembrie 2007, desi reprezentantii PSD si PRM au votat "impotriva".

Conform proiectului propus de Guvern, Romania va avea o crestere economica de 6,4%, o inflatie de 4,5% si un deficit bugetar de 2,8% din PIB.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, printre documentele semnate miercuri de Traian Basescu se numara si decretul de promulgare a Legii cultelor.

De asemenea, au fost rechemati in tara ambasadorul Romaniei in Sultanatul Oman si cel din Argentina si Paraguay, Dan Mihai Barliba si respectiv Alexandru Victor Micula.

Traian Basescu a semnat si sapte decrete pentru eliberera din functie a unor magistrati. Unul din ei, Cornoiu Danut, presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, si-a depus demisia, iar restul au indeplinit criteriile pentru pensioare. domnului