Prenume: Mihut

Nume: Marian

Subiect: idei de care ducem lipsa

Email: marian_mihut@yahoo.com

Mesaj: Buna ziua !

Ma numesc Marian M. si sunt student la Universitatea din Bucuresti.

Vreau sa va semnalez un caz de incalcare flagranta a legii. De cand s-a deschis patinoarul din Drumul Taberei, sute de cetateni din blocurile din jurul acestuia nu mai au liniste si traiesc clipe ingrozitoare.

Zilnic, muzica de la patinoar se aude la un nivel insuportabil, de la ora noua dimineata si pana la ora doua noaptea ! Uneori nivelul zgomotului este atat de ridicat incat geamurile si obiectele din apartamente trepideaza. Oamenii nu mai mai pot duce o viata normala: nu mai pot studia, citi o carte, urmari o emisiune si, cel mai grav, nu se mai pot odihni.

Celor care nu inteleg gravitatea acestui fapt, vreau sa le reamintesc ca privarea de somn a fost una din cele mai perverse forme de tortura psihica folosite in inchisorile comuniste !

Primarii Videanu si Poteras, care au datoria prin lege de a asigura linistea publica, si-au dat girul pentru aceasta monstruozitate. Autorizarea construirii unui astfel de obiectiv langa blocurile de locuinte este un fapt uimitor.

Oamenii ingroziti si disperati s-au adresat Sectiei 22 de Politie dar raspunsul a fost naucitor: “ce sa le facem ?”.

Pesonal nu credeam ca, in tara mea, ma voi simti vreodata atat de batjocorit. Acum am inteles clar ce inseamna democratia in Romania si faptul ca cetatenii nu sunt absolut deloc protejati !

Din acest motiv am scris colegilor de la peste 20 de universitati din Europa si din SUA si le-am relatat in amanunt ce se intampla in Romania anului 2006, cu rugamintea de a transmite mesajul tuturor profesorilor lor, cunoscutilor si participantilor la conferintele internationale la care iau parte. Am primit deja numeroase raspunsuri.

De asemenea, am scris la ziare din Occident si, in curand, vom contacta reporteri straini care viziteaza Bucurestiul, pentru ca acestia sa asculte marturiile oamenilor in legatura cu infernul in care traiesc. Saptesprezece ore de “bubuiala” in creieri, zilnic, timp de trei luni, este pentru locatarii in varsta o tortura ingrozitoare.

Ca sa stie intreaga lume civilizata cum in Romania, intr-un oras cu pretentii de capitala europeana, cetatenii sunt sistematic batjocoriti si torturati, chiar de catre autoritatile statului, care ar trebui sa-i protejeze !

P.S. Ce vreti sa facem ca sa va atragem atentia ? Sa ne dam foc, asa cum a facut Liviu Babes, in 1989, pe partia “Bradul” din Poiana Brasov ?