Reprezentantii a 11 filiale transilvanene si banatene ale PNL s-au decis joi, la Cluj, sa sustina la Congresul din ianuarie ideea alegerii de vicepresedinti reprezentand euroregiunile de dezvoltare. Ei vor sprijini si eliminarea incompatibilitatii intre functiile de conducere locale si cele centrale si vor sustine alegerea a 2-4 femei in viitorul organism de conducere centrala.

In comunicatul remis presei dupa incheierea discutiilor se precizeaza ca cele 11 filiale se pronunta pentru "reprezentarea regionala ca modalitate de alegeri pentru viitorul Birou Politic Central, respectiv alegerea a 8 vicepresedinti, pe structura euroregiunilor de dezvoltare si a 7 vicepresedinti nationali.

Liderii liberali transilvaneni si banateni, au decis, tot in unanimitate , ca vor sprijini alegerea a 2 pana la 4 femei in viitorul organism de conducere centrala, actualul Birou Permanent Central, acestea urmand sa ocupe functii in BPC, prin vot, chiar si cu posibilitatea largirii acestui organism."

Liberalii transilvaneni si banateni sustin chiar ca au inaintat comisiei centrale de redactare a statutului propuneri prvind includerea in Biroul Permanent Central nu doar a unor vicepresedinti regionali, ci si a unor reprezentanti regionali ai organizatiilor de femei si tineret, cat si a cate unui membru plin si unul supleant desemnati pe aceleasi criterii.

Varianta finala a proiectului de statut va fi validata de Comitetul Executiv pe 4 ianuarie. Filialele PNL se vor intalni pe 5 ianuarie, p euroregiuni de dezvoltare, pentru stabilirea candidatilor la functiile de conducere.

Printre cei care si-au exprimat pana acum dorinta de a candida pentru una din functiile aferente regiunii de Nord-Vest este Marius Nicoara, presedintele PNL Cluj.

Acesta este cel care a convocat cele 11 filiale transilvanene si banatene la Cluj, in prezenta lui Bogdan Olteanu si Decebal Traian Remes, secretarul general al partidului.