In numai 10 luni (februarie-decembrie a.c.), proaspatul ministru al Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, s-a ales cu un teren in valoare de 48.000 de euro situat in Focsani, dar si cu un surplus de peste 230.000 de lei (circa 67.000 de euro), bani provenind in general din tranzactii cu terenuri.

In plus, acest an i-a mai adus fostului senator si 10 % din actiunile SC Abator Express (actiuni in valoare de 11.000 de lei), firma care, spune ministrul, nu functioneaza.

SC Abator a fost infiintata in vara acestui an, printre asociatii ministrului Economiei aflandu-se Dumitru Cocea (10%) - fostul sef de cabinet al lui Vosganian si totodata finul acestuia, Maria Doiciu (10%), Iulian Caraivan (10%), dar si unul din oamenii de afaceri care au fost cercetati pentru credite luate in mod discutabil de la BCR Focsani, Dorel Boris Simiz (30%).

Referitor la terenul in valoare de 48.000 de euro, Vosganian sustine ca a fost vandut de tatal sau si donat ulterior actualului ministru si fratelui sau. Vosganian mai controleaza 50% din actiunile firmei Oferta, care are un capital de 100 euro si 98 la suta din firma Euroeconomic SA.

Integral in Gandul