Agresivitate, suficienta, lipsa de bun-simt. Cam asa arata invazia politicienilor in casele si vietile romanilor. Craciunul, Anul Nou, comemorarea Revolutiei, Ziua Nationala, sfintii din calendar, toate sunt furate de acesti politicieni care isi exhiba in public intimitatile si le vara apoi pe gatul natiei.

Ei confisca orice sarbatoare, privata sau publica, in incercarea disperata de a mai stoarce procente electorale. Simbolistica Craciunului, a Pastelui, a integrarii sunt vlaguite pana la neantizare de urarile, cantarile, parerile, interviurile, glumele, pozele lor de familie.

Isi arata dormitoarele, copiii, nevestele, birourile, cartile netaiate din biblioteci, cadourile de sub bradul de Craciun, costumele, sosetele si secretarele. Nu uita nimic din ceea ce, cred ei si televiziunile care ii promoveaza, poate aduce rating.

Canta, danseaza, se scalambaie, dau sfaturi, impart pomeni, gatesc, fac pe cultii, pe bunii familisti, pe credinciosii intr-o orgie impudica si nesimtita. Sunt, parte din ei, aceiasi pe care in restul anului ii vedem fie dormind in jilturile din Parlament, fie votand la doua maini sau debitand platitudini de la microfon si chiulind.

Invazia politicienilor, becalilor, udrelor, orbanilor si a altor aspiranti la cascavalul notorietatii are insa si o parte buna. Au trecut neobservate marile izbanzi de la final de an. Cele care vor fi remarcate de-abia dupa ce aburii betiei sarbatorilor si integrarii se vor risipi.

Un prim exemplu este stergerea datoriilor companiilor din energie sub motivatia generoasa ca, bietele de ele, nu pot intra cu tinicheaua de coada in Europa. Ce mai conteaza ca datoriile cu pricina sunt "istorice" de doar un an si ca in timpul acesta au curs primele si salariile de milioane de euro ale directorilor.

Tot stearsa de pe lista a fost si privatizarea CEC, care ramane cum a fost, adica la stat. Dar nu oricum, ci cu bani scosi din buzunarul romanilor proaspat europeni. Mai precis, CEC-ul a fost recapitalizat cu banuti de la buget, care urmeaza sa fie platiti in rate mici, dar sigure, de toti depunatorii si nedepunatorii.

Neobservata a trecut si promptitudinea cu care SRI-ul condus de iscusitul pesedist George Maior a raportat indeplinirea planului la predarea de dosare in sensul dispozitiei venite de la insusi presedintele Basescu. Mult mai interesanta este insa "nepredarea", caci aici e vorba de 75.000 de dosare ramase la secret si de peste jumatate din cartoteci.

Misterul nepredatelor are sanse bune sa fie lamurit in episodul doi al dosariadei, care se va declansa probabil in campania electorala. Singurul eveniment care a trezit cat de cat interesul, si asta doar pentru ca a picat strategic intre Craciun si Revelionul integrarii, a fost Fundatia liberalilor stolojenisti mosita cu PD, menita sa tatoneze rabdarea PNL Tariceanu.

In rest, colinde si cantari cu orbani, geoane, olteni, nastase, dane, ponti si alte asemenea personaje, care vor cobori credibilitatea in Parlament undeva sub zero.