Capitanul lui Chelsea si al nationalei Angliei, John Terry a fost operat cu succes in Franta pentru o problema la spate iar medicii au anuntat ca refacerea lui se va face in cateva saptamani. Totusi Jose Mourinho ii cauta un inlocuitor si este pregatit sa ofere 27 de milioane de euro pentru Micah Richards de la Manchester City.

Interventia chirurgicala a constat in scoaterea unui disc intervertebral si a decurs in cele mai bune conditii, dar oficialii lui Chelsea au refuzat sa anunte o data exacta a revenirii lui Terry pe gazon.

Ei s-au rezumat la a spune ca englezul va putea juca din nou in cateva saptamani, nu luni, asta insemnand ca sunt sanse de a participa la partidele din Liga Campionilor, din a doua jumatate a lunii februarie.

Ultima partida in care Chelsea a contat pe capitanul ei a fost cea cu Newcastle, din 13 decembrie, castigata cu 1-0. De atunci, londonezii au mai disputat trei jocuri in care au primit sase goluri. Totalul golurilor primite in acest sezon se ridica la 15, cu 7 mai putin decat incasasera in tot sezonul trecut.

Dupa despartirile de William Gallas si Robert Huth in vara, si forma mai slaba prin care trece Khalid Boulahrouz, Jose Mourinho mai are la dispozitie un singur fundas central pe care se poate baza: Ricardo Carvalho. Din acest motiv, portughezul se gandeste la aducerea unui alt aparator si a pus ochii pe noua vedeta a fotbalului englez, jucatorul lui Manchester City, Micah Richards.

Tanarul de 18 ani este cotat la 15 milioane de lire sterline (aproximativ 27 de milioane de euro) si in luna noiembrie si-a facut debutul la echipa nationala, in partida cu Olanda.

Antrenorul lui City, Stuart Pearce refuza sa-si lase jucatorul sa plece declarand ca Richards este fericit la Manchester si clubul nu este intr-o situatie financiara grava care sa necesite vanzarea de jucatori.