Ne-am integrat. Unii zic ca e bine. Altii ca sa speram ca va fi mai bine. Hai sa fim sinceri putin: sampania de revelion a avut acelasi gust, mancarea la fel si nici mahmureala de a doua zi nu ne-a lasat alt gust mai placut decat pana acum.

Parca nimic nu s-ar fi schimbat, in afara de mesajele politicienilor de la televiziuni si de culoarea preponderent albastra a "ornarii" Bucurestiului in prag de aderare?

De aceea zic eu sa nu ne imbatam nici cu apa rece, nici cu sampanie calda galgaita asa, doar de dragul integrarii. Sa punem sticla la rece pentru ca inca mai avem un drum lung pana la integrarea adevarata, ca de la egal la egal. Ni s-a permis accesul cu Trabantul pe autostrada economica europeana dar vom constata multi ani de acum incolo ca toata lumea trece pe langa noi in viteza.

In afara de salarii, productivitatea muncii, PIB per capita etc, mai exista un aspect: acela al lichiditatii pietelelor financiare. Din acest motiv, va relatez o stire de astazi. Cam ce inseamna volume de tranzactionare (doar un exemplu):

"Marti 02 Ianuarie 2007 bursa de marfuri de la Chicago (CME - Chicago Mercantile Exchange) a facut publice volumele de tranzactionare pe contracte derivate aferente lunii Decembrie. Conform agentiei Reuters, acestea au inregistrat o crestere de 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut la o cifra medie zilnica de 5,4 milioane de contracte.

In ceea ce priveste contractele Futures pe piata Forex, acestea au inregistrat un record de 621.000 de contracte pe zi, adica o valoare de tranzactionare medie zilnica de 77,3 miliarde de dolari. Potrivit CME, recordul 'pe zi' a fost atins pe 8 Decembrie cand s-au tranzactionat 1.268.883 de contracte, avand o valoare de 157,8 miliarde de dolari."

No hard-feelings please, asta e realitatea!

Comenteaza pe blogul lui Liviu Moldovan