Persoana care a filmat executia fostului dictator irakian, Saddam Hussein, cu telefonul mobil, a fost arestata. Anuntul a fost facut de un consilier al premierului irakian Nuri al-Mailiki. Executivul de la Bagdad a declansat, in urma cu cateva zile, o ancheta cu privire la inregistrarea neoficiala a executiei lui Saddam Hussein difuzata pe internet.

In inregistrarea realizata cu telefonul mobil se observa ca Saddam Hussein a fost batjocorit in timpul executiei. Totodata, se arata si momentul efectiv al mortii acestuia, care nu a fost prezentat in imaginile "oficiale", difuzate de televiziuni. Filmul a fost postat pe internet, la scurt timp dupa ce fostul dictator irakian a fost omorat.

Reuters noteaza ca in momentul in care aveau loc ultimele pregatiri in vederea executarii lui Saddam, cateva persoane prezente in camera de executie au inceput sa scandeze sloganuri ale gruparii siite conduse de Moqtada al-Sadr.

Un procuror care a participat la spanzuratoare a declarat ca o parte dintre scandari au provenit de la garzile din afara camerei de executie, nu de la cele care se aflau in interior - transmite Sky News.

Dupa cum transmite CNN, consilierul pentru securitate nationala al Irakului, Mowaffak al-Rubaie, care a asistat la executie, a declarat, miercuri, ca unii dintre gardienii care pazeau camera aveau telefoane mobile si poate chiar unii membri ai echipei de executie; el a precizat, insa, ca nu a vazut cine a filmat pentru ca era prea ocupat sa il priveasca pe Saddam.

Responsabilul irakian considera ca cel care a facut publica aceasta inregistrare a dorit sa faca rau unitatii nationale a Irakului. El a afirmat ca au fost cateva persoane in camera pe care nu le-a vazut trecand prin filtrele de securitate.

Fostul lider irakian, Saddam Hussein, a fost spanzurat sambata dimineata, fiind acuzat de crime impotriva umanitatii.