Consiliul Concurentei a sanctionat cu amenda in valoare de 500.000 de lei compania de constructii Comnord Bucuresti pentru luarea de masuri ireversibile interzise de Legea concurentei in cazul concentrarii economice realizata prin dobandirea controlului asupra Girueta Jilava, potrivit unui comunicat al autoritatii.

Acestea masuri se refera la modificarea statutului si al obiectului principal de activitate al aGirueta, numirea de noi membrii in Consiliul de Administratie, vanzarea de active apartinand societatii precum si restructurarea activitatii agentului economic achizitionat.

In conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare, este interzisa punerea in aplicare a unei operatiuni de concentrare economica, pana la emiterea de catre Consiliul Concurentei a unei decizii cu privire la aceasta operatiune.

Ca urmare, autoritatea in domeniul concurentei a declansat o investigatie din oficiu, avand ca obiect analiza posibilei incalcari a Legii concurentei de catre compania Comnord Bucuresti.

Compania a realizat, in primele noua luni ale anului trecut, o cifra de afaceri de 35 milioane de euro, profitul net inregistrat fiind de circa doua milioane de euro.

Principalul obiect de activitate al Comnord sunt constructiile civile si industriale, productia industriala si prestarea de servicii in domeniul constructiilor.

Compania Comnord Bucuresti este controlata de catre omul de afaceri Sorin Creteanu, care detine un pachet de 57,49%, restul actiunilor fiind in posesia firmei Naveco Limited - 33,36%, Sterie Tivichi - 6,14% si a altor actionari.