Banca Transilvania detine, in urma cumpararii si subscrierii de actiuni, 38,89% din capitalul social al companiei Medicredit Leasing IFN, al carei obiect de activitate este leasingul operational si financiar pentru achizitionarea de echipamente medicale, se arata intr-un comunicat al institutiei de credit.

Banca are optiunea de a cumpara, pana la finele lunii iulie, cel putin 50% plus o actiune din capitalul social al Medicredit Leasing, operatiune prin care ar deveni actionarul majoritar al companiei.

Valoarea pachetului de 13.191 de actiuni nominative, pe care Banca Transilvania il detine la companie de leasing, este de 1,31 milioane de lei.

Totodata, Banca Transilvania detine, in urma plasamentului de capital facut prin BT Investments, 51% din capitalul social al societatii BT Finop Leasing IFN, a carei activitate este reprezentata de intermedierile financiare.

Potrivit reprezentantilor institutiei de credit, obiectivul acestor achizitii este intarirea prezetei Bancii Transilvania in domeniul leasingului, prin derularea unor activitati de leasing operational si cel destinat dezvoltarii domeniului medical, alaturi de leasingul financiar.

Banca Transilvania este cea de-a cincea mare banca romaneasca si cea de-a patra in functie de reteaua teritoriala. Cel mai mare actionar al institutiei este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare care controleaza 15% din capitalul bancii, restul actionarilor nedetinand mai mult de 5% din capitalul social.