Legatura regizorului american Francis Ford Coppola cu Romania - unde a filmat recent o pelicula inspirata din opera lui Mircea Eliade - face obiectul unui amplu material al Agentiei France Presse. AFP scrie, in urma unui interviu luat regizorului, ca “Francis Ford Coppola s-a atasat vizibil de Romania”, laudand profesionalismul echipei cu care a lucrat.

“Calitatile lor profesionale, ca si comportamentul lor, au fost excelente”, a declarat Coppola.

Filmul, turnat la Bucuresti si Piatra Neamt, dar si in Elvetia, Malta sau India, are in distributie actori de prim rang, precum Tim Roth, Matt Damon, Bruno Ganz sau Alexandra Maria Lara.

“Romania se bucura de o bogata mostenire culturala in toate artele, mai cu seama in poezie, literatura, teatru si muzica. Aceasta mostenire, asociata cu dorinta de munca si talentul tinerilor, este garantia succesului”, a declarat Coppola pentru AFP.

Regizorul american a ales sa lucreze cu o echipa formata aproape numai din romani, noteaza France Presse, amintind “atmosfera informala” pe care Coppola a stiut s-o creeze pe platoul de filmare. Ziaristii francezi au amintit si intalnirea dintre reputatul regizor si presedintele Traian Basescu, considerata “de bun augur”.