Aproximativ 30 de turisti sunt blocati in localitatea brasoveana Moeciu de Sus. Pe raza acestei localitati sunt sase sate cu drumuri de toate categoriile, acoperite cu zapada viscolita care atinge in unele locuri chiar doi metri inaltime, transmite Realitatea TV.

UPDATE 1: Potrivit unui comunicat, emis de ministerul Administratiei si Internelor, circulatia a fost reluata pe toate drumurile nationale din tara. Traficul de desfasoara cu dificultate pe DN 67 C in judetul Gorj, intre Novaci si Ranca, unde se circula doar pe un singur sens.

UPDATE 2: Cei 30 de turisti de la Moieciu au reusit sa plece spre case dupa ce utilajele de dezapezire au curatat drumurile de acces. De asemenea si turisti de la cabana Capra din judetul Arges au putut sa paraseasca zona.

Deocamdata au mai ramas doua sosele judetene inchise din cauza zapezii si anume: DJ220 intre localitatile Buda - Pardosi -Campulungeanca si intre localitatile Valea Salciei si Sarulesti, precum si DJ 204 intre localitatile Sarulesti si Bisoca.

Peste 800 de localitati din tara au ramas fara curent electric, cele mai multe zone afectate fiind in judetele Vaslui, Galati si Bacau.

Turistii blocati la Moieciu spun ca de mai bine de 24 de ore incearca sa plece din pensiunea in care au fost cazati, dar drumul este impracticabil si nici un utilaj nu a reusit sa ajunga la ei.

Alti 40 de turisti asteapta sa fie ajutati de autoritati sa coboarea de la cabana Rausor din muntii Retezat, judetul Hunedoara, transmite Realitatea TV. Autoritatile au deblocat noaptea trecuta drumul de acces catre aceasta cabana si vor incerca sa-i ajute pe turisti.

In judetul Arges, la cabana Capra, 7 turisti si 4 cabanieri sunt blocati de miercuri din cauza zapezii care a atins aproape 2 metri, iar drumul a devenit impracticabil din cauza viscolului.

In continuare alte cateva drumuri sunt inchise circulatiei sau blocate partial de zapada: DN 2 R Jitia - Vintileasa din judetul Vrancea si drumurile judetene DJ 220 Buda - Pardosi - Campulungeanca si 220 - Valea Salciei - Sarulesti si DJ 204 - Sarulesti - Bisoca.

Pe DN 67 C Novaci- Ranca circulatia se desfasoara pe un singur sens. Din cauza alunecarilor de teren provocate de precipitatii, circulatia este blocata de mai mult timp pe DN 73C Curtea de Arges - Piatra, in dreptul localitatii Ciofrangeni, traficul fiind deviat prin Campulung spre Pitesti pe DN 73 si din Ramnicu Valcea spre Pitesti pe DN 7.

Circulatia pe sosele se face totusi in conditii de iarna, iar politistii ii sfatuiesc pe soferi sa nu se aventureze in zonele unde se circula greu si sa isi doteze autoturismele cu echipamentele specifice sezonului rece.

Desi vremea se anunta in urmatoarele zile frumoasa, a fost interzisa deplasarea spre traseele turistice din zona de nord a muntilor Fagaras. In zona turistica Balea Lac, accesul se poate face doar cu telecabina.