Redactorul-sef al "Buna Ziua, Ardeal", Aurelian Grama, a fost retinut joi seara pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Cluj, urmand sa fie prezentat Tribunalului cu propunerea de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunilor de asociere la grup infractional, santaj si spalare de bani.

Pentru aceleasi acuzatii a fost arestat preventiv pentru 29 de zile si directorul Gazetei de Maramures, Dan Pircalab, potrivit Antena 1.

Avocatii lui Dan Parcalab au depus imediat recurs impotriva mandatului de arestare.

Procurorii DIICOT i-au interzis tot in aceasta seara si Milenei Man, sotia lui Liviu Man, seful Trustului Gazeta, sa pararseasca localitatea pentru 30 de zile. Ea este cercetata pentru aderare la grup infractional si santaj in forma continuata, mai anunta Antena 1.

Noua reprezentanti ai Trustului Gazeta sunt cercetati pentru constituirea unui grup infractional, santaj calificat si spalare de bani. Patru dintre ei, Liviu Man - presedintele Trustului Gazeta, Ioan Otel (fost comisar de politie), directorul executiv Aurel Muresan, Dorel Vidican, Anca Cocut au fost arestati preventiv la sfarsitul lunii octombrie.

Managerii de presa sint acuzati ca ar fi santajat in anul 2004 oameni de afaceri, politicieni si directori de institutii publice. Acestia ar fi fost amenintati cu darea in vileag in cadrul publicatiilor Trustului Gazeta a unor informatii daca persoanele respective nu incheiau contracte de publicitate.

Pana in prezent exista mai multi denuntatori, dar exista indicii ca numarul celor santajati este mult mai mare.

Procurorii spun ca o mare parte din foloasele astfel obtinute erau utilizate in interes personal de santajisti. Cei santajati, sustin procurorii, ar fi fost din judetele Cluj si Bistrita.