Romanii, care de la 1 ianuarie au devenit membri cu drepturi depline ai Uniunii Europene, se lauda cu o prezenta buna la conducerea unor firme italiene, mii de cetateni plecati din Romania fiind patroni, asociati si administratori in Italia. Roma este zona predilecta pentru intreprinzatorii romani din Italia.

Aici exista 2.730 de intreprinderi active dintr-un total la nivel national de 17.000 de firme al caror patron este roman, potrivit unei analize efectuate de Camera de Comert din Milano cu prilejul aderarii Romaniei la UE, informeaza ANSA, citata de Rompres.

Conform datelor oficiale, in al treilea trimestru al anului 2006 s-a inregistrat o crestere de 25% a firmelor conduse de romani, in comparatie cu sfarsitul lui 2005, cand existau doar 13.718 de astfel de companii. La cele 17.000 de firme se adauga peste 1.500 in care romanii sunt asociati si 2.700 cu administratori romani.

Camera de comert italiana arata ca provinciile cu cele mai multe intreprinderi romanesti sunt - in afara de Roma - Torino si Milano...

Integral in Gandul