Cei 15 conducatori ai Curtii de Conturi a Romaniei vor baga in buzunare cate 500 de milioane de lei vechi dupa ce au castigat procesul intentat propriei institutii. Miliardele castigate reprezinta sporul de vechime pe ultimii 3 ani.

Cel mai bine dintre cei 15 a iesit Dan Drosu Saguna, presedintele Curtii de Conturi, care a obtinut, spun surse din interior, 630 de milioane de lei din bugetul institutiei pe care o conduce. El a reusit astfel performanta de a fi reclamant, dar si reclamat, practic, in acelasi dosar.

Actiunea in instanta a fost promovata la Judecatoria Sectorului 6, pe baza unui tabel cuprinzand revendicarile si semnaturile celor 15 conducatori, inclusiv cea a presedintelui Saguna. Curtea de Conturi nu a facut recurs la decizia judecatoriei. Ei au urmat exemplul colegilor din mai multe judete ale tarii care au castigat si ei in instanta, anul trecut, sume considerabile.

Intrebat de reporterii "Romaniei libere", Saguna ne-a declarat ca nu stie cati bani a castigat, nu-l intereseaza (?!?) si se va edifica dupa ce va vedea decizia. Varujan Vosganian, fostul presedinte al Comisiei de buget-finante din Senat, abilitata sa controleze, califica situatia drept o ipocrizie.

Integral in Romania Libera