Vineri la pranz, jandarmii au reusit sa ajunga la cei 20 de turisti blocati de trei zile, in muntii Bucegi, la cabana Steaua Muntilor. Interventia echipelor de salvare a fost blocata timp de mai multe ore din cauza drumului inzapezit. Conform Realitatea TV, printre turistii izolati se afla o femeie insarcinata si sase copii.

Antena 3 anunta ca jandarmii au transportat deja un turist la spital pentru a i se acorda primul ajutor in urma unei crize de colica biliara.

Cum au ramas blocati

Dupa ce drumul de acces spre cabana a fost complet acoperit de zapada, turistii au ramas izolati timp de trei zile. Autoritatile au incercat sa intervina insa utilajele au ramas impotmolite. Echipele de salvare au cerut noi autospeciale care sa deblocheze drumul si buldozerul pe senile trimis initial sa salveze turistii.

Totusi, jandarmii montani au resusit sa ajunga la cabana cu ATV-ul si au adus lapte parf si alimente. De asemenea, acestia au evacuat un barbat de 55 de ani, care suferea de colica renala. Acesta a fost transportat la Ambulanta din Predeal si se afla in afara oricarui pericol.

Interventia a fost dificila intrucat zapada masoara, in zona, mai bine de jumatate de metru.