Lumea dinozaurilor ramane cea mai fascinanta pagina din istoria vietii pe Pamant. Muzeul National de Geologie organizeaza sambata, 6 ianuarie 2007, cea de-a treia intalnire din cadrul proiectului Era dinozaurilor: Dinozaurii vegetarieni.

Conceput ca ateliere de lucru, programul "Era dinozaurilor" se adreseaza in principal copiilor, pentru care dinozaurii, modul lor de viata si chiar existenta lor de reptile exercita o vie fascinatie.

Lumea dinozaurilor ramane cea mai fascinanta pagina din istoria vietii pe Pamant. In tumultoasa lor existenta, derulata de-a lungul Erei secundare, care a durat circa 185 milioane de ani au avut forme si marimi neegalate vreodata de lumea animala, multe dintre ele avantandu-se in medii niciodata cucerite de rudele lor anterioare.

Dinozaurii ierbivori sunt cei mai mari reprezentanti ai regnului animal care au trait vreodata. Tocmai dimensiunile lor impresionante au suscitat intrebari asupra dietei lor si asupra cantitatii de hrana pe care o consumau.

Mancau iarba sau numai frunze de copaci? Aveau bot sau cioc? Cum se aparau de dinozaurii carnivori? In cadrul prelegerii, copiii vor afla raspunsuri la aceste intrebari si, mai ales, vor invata care sunt principalele deosebiri dintre dinozaurii ierbivori si celelalte tipuri de dinozauri.

Pe baza reperelor fixate in partea introductiva, copiii vor incerca sa reconstituie, in cadrul atelierului, „scheletul” unui dinozaur ierbivor pe care il vor descoperi intr-un microsite paleontologic, sub indrumarile tutorilor de lectie.

Datorita numarului foarte mare de solicitari, prelegerile si atelierele din cadrul acestui proiect se vor desfasura esalonat in urmatoarele intervale orare: 10.00 - 11.30, 12.00 - 13.30 si 14.00 - 15.30.

Numarul maxim de participanti la fiecare din aceste sedinte este de 25 de copii. In functie de solicitari, intalnirea va fi reluata si in weekendul urmator, asigura organizatorii.

Proiectul care se adreseaza in special copiilor cu varste cuprinse intre 6-12 ani se deruleaza pana in luna iulie 2007, in prima sambata din fiecare luna fiind programata cate o tema de discutie, informeaza site-ul www.geology.ro.

Participarea la programul Era dinozaurilor se face prin rezervare la numarul de telefon: 212.89.52 sau la adresa de email: madalina@geology.ro.

Pretul unui bilet la programul Era dinozaurilor este de 2,5 RON/persoana.

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.