Tehnicianul Ioan Andone si-a anuntat demisia din functia de antrenor al gruparii cipriote Omonia Nicosia. Principalul motiv a fost arbitrajul din campionatul cipriot care, conform antrenorului, decide rezultatele meciurilor. Andone preluase pe Omonia in urma cu un an, in ianuarie 2006, dupa ce fusese demis de la Dinamo.

"Nu pot lucra in conditiile campionatului cipriot. Principalul factor al acestei situatii sunt arbitrajele, care influenteaza rezultatele meciurilor si stabilesc campioana si echipele care retrogradeaza. O problema si mai mare este ca nu se iau masuri pentru imbunatatirea situatiei.

Sper ca demisia mea sa aduca lucruri pozitive si ii rog pe cei din jurul echipei, pe suporteri, sa aiba incredere in echipa, deoarece are forta necesara de a urca", a declarat Ioan Andone citat de site-ul oficial al Omoniei Nicosia.

In cele 12 luni petrecute in Cipru, Ioan Andone nu a reusit sa depaseasca locul 2. In sezonul trecut Omonia a fost vicecampioana, titlul fiind castigat de Apollon Limassol. In acest sezon, Omonia se afla tot pe locul doi, dupa 14 etape, la patru puncte de liderul Apoel Nicosia.