Nominalizarile pentru cea de-a 13-a editie a Screen Actors Guild Awards, singurele premii care sunt desemnate prin votul actorilor, au fost anuntate in Statele Unite.

Drama “Babel”, muzicalul “Dreamgirls” si “Little Miss Sunshine" au primit fiecare cate trei nominalizari la Screen Actors Guild Awards, in timp ce Leonardo DiCaprio si Helen Mirren au cate doua nominalizari.

Mirren a fost nominalizata de doua ori pentru castigarea titlului de cea mai buna actrita pentru filmele “The Queen” si “Elizabeth I”. Actrita este considerata, de asemenea, favorita la Oscarul pentru cea mai buna actrita pentru rolul din “The Queen”.

DiCaprio a primit nominalizari pentru cel mai bun actor datorita rolului principal interpretat in aventura africana "Blood Diamond" si al celui secundar ca politist sub acoperire din "The Departed". La Golden Globes, Leonardo DiCaprio a fost nominalizat ca cel mai bun actor in rol principal pentru ambele filme, dar potrivit regulilor SAGA a fost incadrat in categorii diferite.

"Dreamgirls" a primit nominalizari pentru Eddie Murphy ca interpret de muzica soul si pentru Jennifer Hudson. Filmul mai este nominalizat pentru cea mai de seama distributie dintr-un film, care ii include pe Jamie Foxx si Beyonce Knowles, care nu au fost nominalizati la alte categorii.

La categoria cea mai buna distributie au mai fost nominalizate filmele “Babel”, drama lui Robert Kennedy, “Bobby”, “The Departed” si “Little Miss Sunshine”.

Membrii-cheie apartinand distributiilor din unele dintre aceste filme, cum ar fi Jack Nicholson si Matt Damon din "The Departed," Brad Pitt din "Babel," si Greg Kinnear, Toni Collette, Steve Carell din "Little Miss Sunshine" nu au fost rasplatiti cu nominalizari pentru rolurile interpretate.

In schimb, Carell a primit o nominalizare pentru cel mai bun actor intr-un serial de comedie pentru rolul din “The Office” (nominalizat la categoria cea mai buna distributie a unei comedii).

O alta dezamagire a suferit Sacha Baron Cohen, care a primit nominalizarea pentru cel mai bun actor de comedie pentru rolul interpretat in "Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan" la Golden Globe, dar nu a fost selectat pentru SAGA.

Exista si cateva nominalizari surprinzatoare, cum ar fi Ryan Gosling, pentru rolul principal din “Half Nelson”, si Abigail Breslin pentru rolul secundar interpretat in “Little Miss Sunshine”.

La categoria cea mai buna actrita in rol principal, alaturi de Mirren, au mai fost nominalizate Penelope Cruz (“Volver”), Judi Dench (“Notes on a Scandal”), Meryl Streep (“The Devil Wears Prada”) si Kate Winslet ("Little Children").

Castigatorii SAGA vor fi prezentati pe data de 28 ianuarie, in cadrul unei emisiuni televizate. Nominalizarile la aceste premiii au fost alese de doua grupuri a cate 2100 de persoane, alese la intamplare din cei 120 000 de membri ai Asociatiei.

Pentru lista completa a nominalizarilor accesati site-ul Screen Actors Guild