Anul 2007 debuteaza la Teatrul National ''Vasile Alecsandri'' din Iasi cu premiera spectacolului ''Arborele tropicelor'' de Yukio Mishima, in regia apreciatului creator Alexander Hausvater.

Spectacolul ''Arborele tropicelor'' aduce in atentia publicului de teatru un text de Mishima, care nu a mai fost pus in scena in Romania. ''Arborele tropicelor'' este al doilea spectacol realizat de Hausvater la Teatrul National din Iasi, cu o piesa a controversatului autor japonez. Cu cinci ani in urma, el a montat aici ''No. Cinci povesti de dragoste''.

Din anul 2000, Alexander Hausvater a montat la Nationalul iesean sapte spectacole, primul fiind ''Teibele'' - un mare succes la public si la critica de specialitate.

Piesa lui Mishima este viziunea autorului despre clasicism in teatru, ''o viziune in care terorismul erotic se combina cu violenta'', dupa cum scria chiar Mishima.

Premiera spectacolului va avea loc vineri, 5 ianuarie, la Teatrul National ''Vasile Alecsandri'' din Iasi, Sala Studio.

Urmatoarele reprezentatii cu ''Arborele tropicelor'' vor avea loc la 7, 22 si 23 ianuarie.

Nationalul iesean pregateste alte doua premiere ce vor avea loc la 14 si 20 ianuarie cu one-man-show-ul ''Chirita si ceilalti'' al actorului Petru Ciubotaru si respectiv ''Seara pisicii'' de Katalin Thuroczy, regia Irina Popescu-Boieru, informeaza Rompres.