Presa transmite ca dosarul privatizarilor strategice se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar cateva publicatii abordeaza subiectul din perspective unor noi acuzatii de coruptie.

Potrivit noilor probe la dosar, Evenimentul Zilei scrie ca fostul ministru al economiei, Codrut Seres, ar fi primit beneficii materiale de la bulgarul Stanchev cu ocazia zilei de nastere, iar

Gandul spune ca Seres ar fi primit cadouri cu ocazia nuntii, in schimbul carora a furnizat informatii confidentiale. Realitatea TV a transmis vineri seara ca exista probe ce indica posibile fapte de coruptie in cazul privatizarilor.

Cronica Romana mentioneaza ca procurorii DIICOT nu exclud si posibile acte de coruptie in dosar.

Slabiciunea lui Seres: cadourile pretioase

Marius Iosef, Narcis Iordache

Mai mult, pentru prima data de la inceperea urmaririi penale impotriva cetatenilor romani si straini acuzati de tradare si spionaj, procurorii se refera, intr-un act oficial, la posibile „beneficii materiale” pe care inaltul demnitar le-ar fi primit. „In data de 27.07.2005, Stamen Stantchev (S.S.) a purtat urmatorul dialog cu Michal Susak (M.S.):

S.S.: M-am intalnit cu Seres, a fost foarte bucuros sa ma primeasca.

M.S.: Pot sa inteleg asta, cu cadourile alea nu-i nicio surpriza.

S.S.: O sa fie ziua lui saptamana viitoare, m-a invitat la ziua lui.

M.S.: Desigur, cu un cadou frumos.”

Procurorii nu redau intregul dialog purtat de cei doi, dar subliniaza ca, in cursul discutiei, Stantchev si Michal Susak au convenit ca, „in realitate, colaboreaza mai bine cu ministrul decat cu Mucea Dorinel Mihai”.

Integral in Evenimentul Zilei

Exclusivitate: Posibile fapte de coruptie in dosarul privatizarilor

Posibile fapte de coruptie in cazul celor doi ministri implicati in dosarul scurgerilor de informatii din domeniul privatizarii.

In rezolutia prin care s-a inceput urmarirea penala impotriva fostului ministru al Economiei, anchetatorii arata ca Szolt Nagy si Codrut Seres ar fi urmat sa primeasca de la bulgarul Stamen Stantchev o suma importanta de bani ca urmare a furnizarii de informatii cu caracter secret.

In plus, potrivit procurorilor, fostul ministru al Economiei ar fi primit si cadouri consistente cu diferite ocazii.

Integral pe site-ul Realitatea TV

Spaga de la Stancev, mascata in dar la nunta lui Seres

I.C.

Astfel, procurorii DIICOT au depus la dosar transcrierea unei convorbiri, din 2005, dintre Stamen Stancev si cehul Michael Susak, acuzat, de asemenea, de spionaj.

Discutia are ca obiect nunta fostului demnitar, la care Stamen Stancev era invitat sa participe. Potrivit interceptarii, Stancev planuia ca la nunta lui Seres sa-i faca acestuia un cadou consistent.

Mai mult, din discutia celor doi cercetati pentru fapte de spionaj ar reiesi ca o parte din banii pe care Stancev urma sa-i primeasca de la companiile pentru care lucra urmau sa fie dati fostului ministru al Economiei si Comertului, dar si lui Zsolt Nagy, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor.

Potrivit DIICOT, Codrut Seres este urmarit penal pentru tradare prin transmitere de secrete si pentru sprijinirea unui grup infractional organizat cu caracter transnational.

Integral in Gandul

Seres, probe noi

Cristian Stanescu

Surse judiciare ne-au declarat ca in ultimele doua saptamini au aparut noi probe impotriva lui Codrut Seres, din intreaga gama de acte de urmarire penala: audieri, documente, desecretizari ale unor inregistrari de convorbiri telefonice.

De altfel, rezolutia de incepere a urmaririi penale impotriva lui Seres, depusa ieri la dosar de catre procurori, cuprinde si transcrierea convorbirilor telefonice pe care fostul demnitar le-ar fi avut cu membri ai grupului Stancev. Numarul volumelor dosarului de spionaj a crescut in doua saptamini de la 68 la 120.

In ceea ce-l priveste pe cel de-al doilea ministru implicat in dosar, Zsolt Nagy, Comisia speciala prezidentiala nu a raspuns inca cererii procurorilor de incepere a urmaririi penale impotriva sa.

Integral in Cotidianul

Dosarul privatizarilor, cat o biblioteca

Procurorii DIICOT nu exclud si posibile acte de coruptie in dosar. Curtea de Apel Bucuresti a reluat ieri discutarea contestatiei depuse de Vadim Benyatov, arestat in dosarul privatizarilor strategice, intrucat cele 47 de volume ale cazului au ajuns de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa mai multe solicitari in acest sens.

De asemenea, Curtea de Apel a decis declinarea competentei catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul privatizarilor strategice, intrucat in acest caz a fost inculpat si fostul ministru al Industriilor si actual senator Codrut Seres, iar demnitarii sunt judecati doar la ICCJ.

Integral in Cronica Romana