De la 1 ianuarie, proprietarii de imobile si autoturisme achizitionate in leasing sunt obligati sa plateasca impozit pentru ele. Potrivit noilor prevederi ale Codului Fiscal, in cazul unor cladiri, terenuri sau mijloace de transport care fac obiectul unor contracte de leasing financiar, pe intreaga durata a acestora impozitul se datoreaza de persoanele fizice sau juridice titulare de contracte.

Pentru stabilirea impozitului, persoanele fizice titulare ale unui contract de leasing financiar pentru un teren sau o cladire trebuie sa se prezinte la Directia de Taxe si Impozite a primariei pe raza careia domiciliaza pentru a completa un formular tip.

Acesta trebuie insotit de contractul de leasing financiar in original si copie, de buletinul sau cartea de identitate in copie si original si schita bunului imobil in original si copie xerox.

Pentru impunerea unui mijloc de transport, persoanele fizice au nevoie de urmatoarele documente: declaratie tip, contractul de leasing, cartea de identitate a vehiculului, in original si copie xerox, fisa de inmatriculare si buletinul sau cartea de identitate in original si copie.

Integral in Gandul