Norvegianul Anders Jacobsen a castigat cea mai prestigioasa competitie pentru saritorii pe schiuri la prima sa participare, desi in ultima etapa, cea de la Bischofshofen, a fost al doilea, in urma adolescentului austriac Gregor Schlierenzauer.

Exact in ziua cand implinea 17 ani, Schlierenzauer a reusit a doua sa victorie in turneu, dupa cea de la Oberstdorf, dar locul 11 de la Innsbruck l-a costat castigarea competitiei.

La Bischofshofen, in fata propriilor suporteri, Schlierenzauer a reusit o prima saritura de 139,5 metri, acompaniata de o a doua cu 1,5 metri mai lunga. Cu un total de 291,9 puncte, austriacul l-a intrecut pe Jacobsen cu 2,8 puncte. Totusi, in dreptul norvegianului, am notat cea mai lunga saritura a zilei, 142 metri.

Cu un parcurs mult mai consistent (locurile 4 si 5 in primele doua etape si victorie la Innsbruck), Anders Jacobsen isi trece in palmares castigarea Turneului celor patru trambuline si devine doar al treilea schior care reuseste aceasta performanta la debut in ultimii 50 de ani.

Jacobsen isi consolideaza si pozitia de lider in clasamentul general al anului, avand un avans de 37 de puncte fata de al doilea clasat, tot austriacul Schlierenzauer. Pe locul trei, atat la general, cat si in clasamentul Turneului celor patru trambuline, se afla elvetianul Simon Ammann.