Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca in urmatorul interval de timp, vremea va fi frumoasa in majoritatea regiunilor tarii. Maxima zilei va fi de 12 grade Celsius. Si in Capitala, vremea va fi calda si insorita, iar mercurul termometrelor va atinge valori de aproape 10 grade Celsius.

Medicii sustin ca, in aceste conditii, este putin probabil sa apara epidemia de gripa, insa creste riscul aparitiei unor infectii respiratorii.

Intr-o declaratie pentru Realitatea TV, directorul Institutul Matei Bals, Adrian Streinu Cercel, a precizat ca, in cazul in care temperaturile ridicate se mentin, nu va fi epidemie de gripa in acest an. In schimb - avertizeaza Streinu Cercel - aceste temperaturi favorizeaza circulatia altor virusuri care sunt apanajul toameni si al toamnei tarzii.

" Este de asteptat sa avem alte infectii respiratorii cu alte virusuri (nu cu virusuri gripale) si sunt in momentul de fata peste 200 de virusuri respiratorii in circulatie pe teritoriul nostru" - a explicat directorul Institutul Matei Bals.