Ministerul Educatiei a cumparat cinci barci cu motor pentru scolile din Delta Dunarii si o salupa pentru Inspectoratul Scolar Tulcea, necesara pentru transportul materialelor didactice, a subiectelor de examen, dar si pentru inspectii scolare.

Totodata, ministrul Educatiei, Mihail Hardau a participat, luni, la predarea a zece microbuze scolare, opt microbuze cu 16+1 locuri si doua microbuze 8+1 locuri. De acestea vor beneficia elevii din zece localitati din judetul Tulcea. Localitatile beneficiare ale microbuzelor sunt C.A. Rosetti, Topolog, Casimcea, Murighiol, Frecatei, Baia, Stejaru, Mihai Bravu, Bestepe si Horia.

15 milioane de euro, pentru mersul copiilor la scoala

"Optimizarea transportului scolar prin achizitionarea de microbuze", face parte din programul Ministerului Educatiei care urmareste, in primul rand, facilitarea accesului la educatie pentru elevii care provin din localitatile izolate.

Microbuzele au fost cumparate in urma unei licitatii publice, iar in urma evaluarii ofertelor firmelor calificate au fost declarate castigatoare SC Autoitalia SRL si SC Porsche Romania SRL. MEdC a cumparat, in 2006, 682 de microbuze, care au fie 17, fie 9 locuri, iar investitia se ridica la 15 milioane de euro.