SUA au lansat, luni noapte, un atac aerian asupra unui sat din Somalia unde se banuia ca s-ar ascunde mai multi membri ai unei celule teroriste Al-Qaida. Conform BBC, atacul a fost lansat din baza militara americana din Djibouti, iar surse din cadrul guvernului interimar somalez au declarat pentru AFP ca au fost inregistrate mai multe victime in randul populatiei civile.

Intr-o declaratie data France Presse, presedintele interimar al Somaliei, Abdullahi Yusuf, a sustinut actiunea in forta a SUA. “Au dreptul sa bombardeze suspecti de terorism care au atacat in trecut ambasadele sale din Kenya si Tanzania”, a spus Abdullahi Yusuf in capitala tarii, Mogadiscio.

Oficialii SUA sustin ca membri Al-Qaida, responsabili pentru atacarea ambasadelor americane in 1998, se ascund acum in Somalia, tara aflata pana saptamana trecuta sub controlul fortelor islamiste.

Atacurile americane au loc la cateva zile dupa ce Consiliului Tribunalelor Islamice din Somalia (SICC), care a controlat sudul si centrul tarii in ultimele sase luni, a fost alungat de fortele etiopiene si somaleze.