Judetul Cluj este, dupa Bucuresti, pe primul loc in ce priveste numarul imprumuturilor la banci, fiind urmat de Arges si Bihor. La polul opus, cei care se tin cel mai departe de creditele bancare sunt locuitorii din judetele Salaj si Giurgiu.

Numarul creditelor bancare acodate persoanelor fizice se apropie de 17, 5 milioane, conform unei statistici a Bancii Nationale privind Comportamentul financiar al populatiei si agentilor economici pentru noiembrie 2006.

Cele mai multe credite, conform studiului, sunt contractate de bucuresteni, cu putin peste 3 milioane de imprumuturi. In top urmeaza locuitorii din judetul Cluj, unde numarul imprumuturilor, respectiv 642.000, depaseste aproape de doua ori populatia municipiului Cluj-Napoca. Clujul este urmat de Arges, cu 614.000 credite acordate, si Iasi - cu 603.000.

Judetul care a inregistrat fata de aceeasi perioada a anului trecut cea mai mare scadere a numarului de credite este Constanta, unde imprumuturile sunt mai putine acum cu aproape 100.000.

La polul opus, judetele cu cei mai putini imprumutati sunt Salaj, Giurgiu si Tulcea, unde numarul creditelor contractate de locuitori nu depaseste in nici unul din cazuri 160.000.

Bucurestiul si Clujul raman lideri si in ce priveste statistica privind numarul cardurilor bancare functionale la aceeasi data, fiind urmate in cazul acesta de judetele Timis si Brasov.