Este greu de imaginat cum o croaziera pe Nil se poate transforma intr-un cosmar , ei bine s-a intimplat cu un grup de 45 de turisti romani care au acceptat oferta unei agentii de turism romanesti Callibra.

Inca de la inceput lucrurile au mers prost dar nimeni nu s-a gindit ca acesta este debutul unei vacante distruse .

Zborul catre Egypt a fost aminat de 2 ori , astfel noi am fost cazati intr-un hotel fara caldura si apa calda la ora 12 noaptea.

A doua zi trezirea a fost la 3 si jumatate pentrua merge aproape 13 ore cu autocarul , in spiritual excursiei nu am avut unde manca la prinz.

Aswan-ul nu a insemnat pentru noi decit o senazatie de lesin , dupa atita oboseala si din cauza lipsei de hrana toti eram ametiti si nu puteam sa ne tinem pe picioare, asa am vazut obeliscul neterminat si barajul.

Cosmarul continua , vasul de croaziera era altul, cica de 5 stele , cu grupul sanitar murdar cu prosoape gri , fara caldura.Incercam sa ne bucuram de ceea ce aveam si asta pentru ca inca nu mancasem pe vas.

In fiecare zi eram anuntati de modificarile din program in asa fel incit sa nu realizam ce se intimpla ,de fapt.croaziera de 3 zile a ajuns sa fie o zi si jumatate , masa de revelion platita din tara a lipsit cu desavirsire , la micul dejun din ultima zi nu toata lumea a prins ceva mancare pe masa , un vis transormat in cosmar.

In ultima zi a anului am vazut ca alte grupuri de pe vas , printe care si romani au fost tratati diferentiat. Grupul Callibra a fost invitat la o cina banala la ora7 seara de unde am plecat pe la ora 8 seara.

Noi am fost dati afara pentru ca ceilalti sa primeasca masa de revelion asa cum se cuvine pentru care, culmea , platisem si noi. 75 de euro de persoana.

Si cu toatea acestea nu eram decit suparati dar cand am inceput sa ne imbolnavim pe capete ne-a cuprins disperarea.

Persoana ca era ghidul nostru nici macar nu s-a ostenit sa solicate serviciile unui doctor pentru a afla de ce atit de multi oameni manifesta simptome atit de grave.

Eu personal in prima zi a anului care era de altfel ziua mea de nume am crezut ca mor , singura mea consolare era faptul ca nu am luat copilul cu noi in aceea croaziera de 5 stele , stelele de fapt reprezentau umilinta si mizeria in care am trait.

Totul capata dimensiuni grotesti cind te gandesti ca o familie a platit 2000 de euro pentru acest terifiant cosmar.

Sa nu credeti ca totul s-a sfirsit aici .

In ultima cind toti doream sa ne intoarcem in tara de la ora 12 ziua nu am mai avut camera la hotel si nici mancare .In aceste conditii am asteptat cursa de avion de la ora 4 dimineata , asta in contextul in care eram aproape toti bolnavi si nehraniti.

Pentru a diminua culpabilitatea firmei Callibra ne-au dus cu autocarul de la 10 seara pina la ora1 noaptea in statiunea El Gouna asta pentru a separa intregul grup care a mers cu doua autocare diferite si pentru a ne umili din nou.

Cei mai multi au dormit in autocar si cei care erau mai bine au

cumparat medicamente mancare si apa.

Nici o persoana din cele 45 nu a avut pretentii exagerate , doream doar sa fie curat , cald si sa mancam cu siguranta ca nu vom muri , in schimbul acestor minime cerinte am primit camere murdare , frig , boli digestive si o umilinta pe care nu o puteti intelege decit daca ati fi fost in locul nostru .

Un an intreg am visat la aceasta excursie probabil ne vor trebui trei ani pentru a uita tot ceea ce s-a intimplat.

Nu cumparati servicii de la agentia de turism Callibra daca nu vreti sa patiti ca noi , aparati-va demnitatea pentru a nu fi umiliti intr-o tara straina de catre romanii la care am platit multi bani pentru a ne simti bine, si invatati sa capatati exercitiul de a va apara drepturile.

Acum incercam sa ne refacem fizic si psihic si credeti- ma cind va spun ca in momentul in care mi-am verificat imaginile executate cu camera digitala in Egypt am simtit aceeasi stare deplorabila de roman umilit .

Am platit 2000 de euro de familie pentru acest cosmar!