Peste 20.000 de RON. Acesta este salariul cu care pleaca acasa in fiecare luna membrii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Alaturi de conducerea Bancii Nationale Romane (BNR), acestia au cele mai mari salarii dintre toti angajatii institutiilor aflate sub controlul Parlamentului.

O dovedeste declaratia de avere a lui Nicolae Crisan, fostul presedinte al CSA.

Venitul salarial anual al unui membru al Consiliului CSA este de aproape 300.000 de RON pe an, de 20 de ori mai mult decat salariul mediu pe economie si cel putin dublu in comparatie cu banii pe care ii primeste un salariat din oricare alta institutie de sub controlul Parlamentului.

Singura exceptie in acest caz este BNR, unde remuneratia membrilor Consiliului de Administratie se apropie de cea a celor de la CSA. Astfel, potrivit propriei sale declaratii de avere, publicate pe site-ul institutiei, presedintele BNR, Mugur Isarescu a insumat intr-un an un venit salarial egal cu 297.722 lei.

In comparatie, salariul mediu lunar al presedintelui Curtii Romane de Conturi se invarte in jurul sumei de 6.500 de lei, in timp ce presedintele Consiliului Legislativ, Dragos Dan Serban Iliescu, a incasat in decurs de un an doar 40.000 de lei, conform declaratiilor de avere ale celor in cauza.

Nivelul venitului pentru membrii Consiliului si pentru personalul de specialitate angajat in cadrul Comisiei se stabileste, potrivit legii, tot de catre Consiliul CSA, luand in calcul remuneratiile acordate unor posturi similare de pe piata asigurarilor.

De remarcat ca daca la nivelul lunii noiembrie a anului 2006, salariul mediu lunar in domeniul asigurarilor era de 3.124 lei, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Nicolae Crisan care si-a incheiat mandatul in luna iunie a anului trecut, a incasat lunar, pe perioada cat a detinut functia, un salariu de peste 28.500 de lei.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a fost infiintata in anul 2001 si este condusa de un Consiliu format din 7 membri, dintre care un presedinte si doi vicepresedinti. Principala sa atributie este elaborarea si avizarea proiectelor de acte normative care privesc domeniul asigurarilor.