Anglia nu-si dezminte reputatia: e locul in care fotbalul continua sa ofere cele mai frumoase inclestari. Asa s-a intamplat si marti noapte, cand Arsenal - trupa de pusti a lui Wenger, a zdrobit Liverpool chiar pe Anfield Road.

6-3 pentru musafirii londonezi, un scor neverosimil, care nu i-a impiedicat insa pe frumosii nebuni de pe stadion sa cante la final “You’ll never walk alone”! Gerrard&co au parasit gazonul cu capul plecat, fara ca vreun suporter sa fluiere. Liverpool a parasit, deci, Cupa Ligii, iar Arsenal urmeaza sa dea piept in semifinale cu Tottenham.

Meciul retur din sferturi a fost o demonstratie perfecta de pragmatism din partea manjilor londonezi, care au marcat la fiecare ocazie mai acatarii. Performerul serii a fost brazilianul Baptista - cel aruncat ca o masea stricata de Real.

„Animalul” a inscris de patru ori si si-a permis si luxul de a rata un penalty, singura ocazie cu care s-a remarcat portarul „cormoranilor”, Dudek - aflat iar in zi mizerabila.

Pentru „tunari” au mai punctat Aliadiere - care are si trei pase de gol la active, si Song Billong. Doi ilustri necunoscuti, doua dintre pariurile cu care Arsene Wenger si-a obisnuit deja fanii si, deopotriva, adversarii.

Cat despre trupa lui Benitez, o zi de uitat. Doar capitanul Gerrard a demonstrat ca are fata de campion. A marcat un gol splendit, marca inregistrata, si a incercat sa traga de el si de coechipieri cat a putut. Degeaba insa, atat timp cat pe teren au fost cateva „maini moarte” precum Dudek sau fundasii centrali Hyppia si Paletta, care au facut otita de la raidurile tunarilor.

Istoria meciului s-s scris inca din prima repriza, Arsenal intrand la cabine cu 3-1. Londonezii vor intalni in semifinalele Cupei Ligii pe Tottenham, fosta adversara a lui Dinamo in Cupa UEFA.

0-1

1-1

1-2

1-3

1-4

1-5

2-5

3-5

3-6