Planurile de expansiune ale operatorilor de pe piata telefoniei mobile vor genera anul acesta in jur de 1.500 de noi locuri de munca. Majoritatea posturilor sint pentru persoanele cu studii superioare, departamentele in care se resimte momentan cea mai acuta nevoie de personal fiind cele de operatiuni (aproximativ toate departamentele in afara de marketing, vinzari si comunicare).

Se cauta atit proaspat absolventi, cit si specialisti cu minimum trei ani de experienta. „Este un numar destul de mare tinind cont mai ales de faptul ca un procent semnificativ dintre acestia vor fi angajati pe pozitii de middle management“, ne-a declarat Panos Manalopoulos, Managing Partner al Stanton Chase Romania.

Cosmote, cel mai mare angajator

Cele mai numeroase oferte de angajare vor aparea din partea Cosmote. Potrivit oficialilor companiei, anul acesta numarul salariatilor multinationalei va creste cu aproximativ 75%, adica cu in jur de 500 de persoane. „Pe masura ce compania se dezvolta si isi consolideaza prezenta pe piata, numarul angajatilor sporeste proportional.

In 2006, echipa Cosmote a crescut cu aproximativ 75%, iar in anul urmator probabil se va mari intr-o masura asemanatoare“, ne-a declarat Nondas Karavas, director HR al societatii. In momentul de fata, compania are aproximativ 700 de angajati. Cele mai multe posturi vacante sint pentru activitatile operationale, respectiv cele de interfata si in diviziile tehnice.

Oportunitati si la mai vechii de pe piata

De mai multa forta de munca va avea nevoie si liderul de piata, dupa numarul de clienti. Potrivit estimarilor proprii, 2007 va aduce la Orange 200 de noi angajati. Pozitiile pentru care au nevoie de cele mai multe persoane sint Shop Manager, Sales Representative, Phone Expert, Business Sales Representative.

Sint insa foarte multe sanse si pentru cei aflati la inceput de drum si care vizeaza o pozitie de entry level. „Orange angajeaza pe pozitiile entry level, si nu numai, studenti sau tineri absolventi. Tinerii studenti sint interesati de pozitii part-time.

Pentru call center, atentia noastra este indreptata catre candidatii ce sint interesati de joburi de opt ore“, ne-au declarat oficialii companiei.

Tot pe seama planurilor de expansiune, mai multi oameni pe statul de plata vor fi la finele acestui an si la Zapp. Potrivit oficialilor companiei, nevoia este de aproximativ 100 de noi persoane. „Zapp este in continua dezvoltare, ceea ce implica si cresterea numarului de angajati.

In acest an preconizam o crestere a personalului companiei noastre cu 10-15%“, ne-au declarat reprezentantii companiei. In momentul de fata, Zapp are peste 760 de angajati. Cele mai multe pozitii deschise in cadrul acestei companii sint in Departamentul de operatiuni. Mentionam ca oficialii Vodafone nu au vrut sa comenteze cu privire la necesarul de forta de munca de anul acesta.

Romtelecom angajeaza mai putin

Lansarea Dolce va aduce si la Romtelecom noi angajati. Numarul nu se anunta a fi mare. „In cursul anului 2007, numarul de angajari va fi limitat si va viza in special contractarea de personal specializat pentru serviciile noi din portofoliul Romtelecom.

Un exemplu in acest sens este angajarea de personal suplimentar pentru recent lansatul serviciu de televiziune digitala al Romtelecom - Dolce, pentru a completa numarul echipelor de specialisti pe acest segment“, ne-au declarat oficialii companiei. La sfirsitul lunii noiembrie 2006, Romtelecom avea aproximativ 12.300 de angajati.

RCS-RDS vineaza specialisti in 3G

Un numar important de anunturi de recrutare urmeaza sa apara si de la recent intrata pe piata de telefonie mobila RCS-RDS. Momentan, societatea nu si-a definitivat insa strategia in ceea ce priveste resursele umane. „Compania noastra se preocupa la inceput de an de angajarea de specialisti 3G, avind in vedere ca in luna februarie vom lansa acest serviciu.

Nu cunoastem insa o cifra exacta, deoarece aceasta poate depinde de o serie de factori independenti de companie. In general, la nivelul intregii companii se fac planuri si estimari, in continuare, ce privesc acoperirea de resurse umane pentru toate domeniile“, ne-au declarat reprezentantii companiei. Angajarile vor avea loc in majoritatea oraselor din tara unde RCS&RDS este prezenta.

Salarii intre 200 si citeva mii de euro

Potrivit informatiilor de pe piata, salariul intr-o companie ce activeaza pe piata telecom incepe de la aproximativ 200-250 de euro. Totusi, in cadrul departamentelor mai specializate, unde sint necesare cunostinte de inginerie, salariul poate porni si de la aproximativ 300 de euro net.

Integral in Cotidianul