Scandalul declansat joi seara de fostul consilier prezidential Elena Udrea s-a prelungit si vineri, cand Basescu a recunoscut ca a primit anul trecut o solicitare din partea premierului Tariceanu referitoare la Dinu Patriciu.

In timp ce premierul a negat in cursul diminetii ca a trimis o asemenea solicitare, Basescu a spus la Cluj ca "stiu cert ca exista ceva, dar daca ma intrebati exact in ce loc din Arhiva Cotroceni, mi-e greu sa raspund".

Reamintim ca Elena Udrea declarase in emisiunea "Stirea Zilei" ca premierul Tariceanu i-ar trimis lui Basescu un biletel scris de mana rugandu-l sa intervina la Parchet in favoarea lui Dinu Patriciu.

Tariceanu: "E ca si cum i-as cere lu' Dracu sa vorbeasca cu Dumnezeu"

Interpelat in cursul diminetii, premierul Calin Popescu Tariceanu a negat categoric presupusa interventie pe langa Basescu. "E ca si cum i-as cere lu' Dracu sa vorbeasca cu Dumnezeu sa ma pun bine pe langa el", a spus Tariceanu.

Basescu:"Am mai fost in situatia sa recunosc mai tarziu ca s-a dat un telefon"

Replica lui Basescu a venit in cursul dupa-amiezii. Aflat la Cluj, la intalnirea cu primarii din judet, presedintele a recunoscut existenta unui astfel de document, fara a da insa detalii despre continutul sau.

"Stiu in mod cert ca a fost ceva... Nu am spus ca nu am primit, dar am si cerut sa fie cautat documentul in arhiva. Stiu ca mi-a produs o oarecare suparare sau enervare", a spus Basescu.

Basescu i-a invitat pe ziaristi sa-l intrebe pe premier daca aceasta scrisoare exista, amintind de o situatie similara petrecuta anul trecut, cand a iesit la iveala faptul ca premierul Tariceanu a incercat sa intervina in justitie pentru Dinu Patriciu.

"Daca sustine ca e o facatura, stiu eu... Am mai fost in situatia sa recunosc mai tarziu ca s-a dat un telefon si vreau sa evit sa repet situatia de anul trecut", a mai spus Basescu.

Dinu Patriciu: Udrea nu trebuie sa-si mai creeze o situatie penibila

La randul sau, Dinu Patriciu i-a raspuns si Elenei Udrea, intr-o interventie la Realitatea TV, sfatuind-o sa nu-si mai creeze singura "alta situatie perfect penibila".

Dinu Patriciu a declarat ca premierul Tariceanu nu i-a spus niciodata ca ar fi trimis sefului statului vreun biletel prin care sa-i solicite sa intervina la Parchet in favoarea sa si ca totul este o comedie care va avea un final tragic.

Elena Udrea - experta in dezvaluiri soc

In 2005, tot Elena Udrea a fost cea care a dezvaluit, intr-o emisiune televizata, ca premierul Tariceanu i-a telefonat procurorului general al Romaniei in privinta anchetei care il viza pe omul de afaceri Dinu Patriciu.

Udrea explica atunci ca premierul a avut o intalnire, la Guvern, cu ministrul Justitiei, Monica Macovei, si cu liberalul Dinu Patriciu. Imediat dupa discutia cu Tariceanu, procurorul general de la acea vreme, Ilie Botos, i-a telefonat sefului statului relatandu-i convorbirea. Si Monica Macovei a recunoscut ulterior ca intalnirea de la Palatul Victoria a avut loc.